Залізничну станцію "Острог" в селі Оженин на Острожчині закрили у зв’язку з віднесенням району до "червоної" епідемічної зони. Таке рішення прийняли у Львівській дирекції "Укрзалізниці".

"Голова селищної ради написала звернення на "Укрзалізницю", - розповів перший заступник голови Рівне нської ОДА Сергій Подолін. - Ми відповідно прореагували. На сьогоднішній день можу констатувати, що здійснення закриття станції "Острог" робили без погодження з Рівне нською філією "Укрзалізниці" та Рівне нською ОДА".

Наразі рішення від обласної влади направили до "Укрзалізниці". Відповіді поки що немає.

"Думаю, що до кінця тижня проконтролюємо це питання, і станція буде відкрита", - зауважив Сергій Подолін.

До слова, залізничники, що працюють на станції кажуть, що Рівне нська ОДА заборгувала за пільгові перевезення - сума становить понад 420 тисяч гривень.

Тож перший заступник голови Рівне нської ОДА додав:

"Це результат не одного року. В цьому році Острозький район має заплатити до 70 тисяч. Є об’єктивні причини невиплати – почався COVID-19. В районному та бюджеті ОТГ не змогли знайти цих коштів. Але є надія, що виконання бюджету Острога буде збільшено і буде переглянуто дане рішення. Це питання в нас дійсно на контролі, вони сплачують великі кошти ПДФО, ці кошти треба вишукувати".

Читайте також: Здолбунівська лікарня також прийматиме хворих на коронавірус