Сьогодні, 29 серпня, у Рівному відбулись урочистості до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.

Віддати шану Героям України прийшли керівники області та міста, родичі загиблих, священнослужителі, військовослужбовці та громадськість.

Урочистості розпочалися з панахиди за загиблими на Алеї Героїв, після чого присутні поклали квіти до могил захисників.

Потому вшанування пам’яті загиблих пройшли біля дошки Пам’яті Героїв Небесної Сотні та Героїв, які загинули в зоні АТО.

А вже о 10 годині присутні схилили голови у загальнонаціональній хвилині мовчання, яка об’єднала всю країну в шані і вдячності нашим співвітчизникам.

"Сьогодні ми зібралися, аби віддати шану тим, чиї серця переповнювали ідеали честі та свободи. Тим, хто гідно захищав від ворога Батьківщину і кожного з нас та віддав за це найдорогоцінніше – власне життя", - зазначив перший заступник голови Рівне нської ОДА Сергій Подолін.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський у 2019 році підписав Указ про відзначення 29 серпня День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Саме в цей день, 29 серпня 2014 року в Іловайському котлі Україна зазнала найбільших втрат.

Читайте також: Сьогодні у Рівному вшановують пам’ять захисників України