29 серпня на Рівненщині відбудуться урочистості до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про відзначення 29 серпня День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Відзначення Дня пам’яті захисників України саме 29 серпня обрано не випадково, бо саме в цей день у 2014 році, в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових, та загинула найбільша кількість українських воїнів.

Ті трагічні події розгорталися на сході України, саме на соняшникових полях. Тому сонях пам'яті – це не просто символ історичної мужності українських воїнів, це символ життя України.

Напередодні Дня пам’яті захисників України закликаємо усіх українців у цей день доповнити одяг соняхом – символом пам’яті захисників України і тим самим продемонструвати свою шану та повагу. Рекомендується виготовляти стилізовані соняхи з тканини та розміщувати їх на одязі на лівій стороні грудей.

Відповідне стилізоване зображення соняха буде розміщене на екранах під час телетрансляції у цей день.

Цього дня планується вшанування пам’яті захисників України по всій області.

Також закликаємо всіх українців 29 серпня о 10:00 спинитися та вшанувати загиблих захисників хвилиною мовчання.

Де би ви не були – на центральних площах чи на кладовищах, під час роботи чи подорожі – рекомендуємо за можливості припинити будь-які роботи, зупинити транспорт на узбіччі (дотримуючись безпеки поводження на дорозі), дотриматися режиму мовчання в ефірі теле- та радіоканалів, щоб віддати дань тим, хто загинув за Україну, та висловити підтримку їхнім сім’ях, рідним та побратимам.

Читайте також:  Як Рівне відзначатиме День міста (ПРОГРАМА ЗАХОДІВ)