У Рівненській ЦРЛ триває ремонт інфекційного відділення. Із станом реконструкції ознайомилися перший заступник голови ОДА Сергій Подолін та голова Рівненської РДА Петро Левчук.

Двохповерхове приміщення знаходиться в окремому корпусі. Наразі реконструкція перебуває на завершальній стадії.

Головний лікар ЦРЛ Ігор Гудима розповів, що ремонт здійснюється згідно усіх сучасних стандартів для інфекційних відділень. Є приймальне відділення для прийому інфікованих та окремий вхід для медперсоналу. Усі 20 палат боксовані. Є ординаторська, кабінет для фізпроцедур, дві маніпуляційні, кабінет для дезінфекції».

Зараз у відділенні тривають внутрішні оздоблювальні роботи. Наразі повністю підключені електрика та водопостачання, опалення та водовідведення. Для покращення енергозбереження відділення двері та вікна замінено на металопластикові.

Загалом на капітальний ремонт за два роки спрямували понад 6 млн гривень, зокрема, цьогоріч з держбюджету передбачено 2 млн грн.

«Неможливо переоцінити значення інфекційного відділення для жителів Рівне нського району, особливо зараз – в умовах пандемії Covid-19. Реконструкція стала можливим за підтримки держави, обласної та районної влади. Суттєвою є також допомога народних депутатів. На сьогодні інфекційне відділення перебуває на завершальній стадії, тому важливе залучення коштів місцевих бюджетів та бізнесу. Переконаний, що інфекційне відділення Рівне нського району може стати одним з кращих в області».

На сьогодні другий поверх повністю готовий, на першому – будівельники завершують укладати плитку. Залишилося встановити меблі та обладнання.

Читайте також: Три оздоровчі заклади Рівне нщини прийняли дітей на відпочинок