При утворенні об'єднаної територіальної громади, культура - не на першому місці. Зазвичай, основна увага приділяється дорогам, освітленню й розбудові інфраструктури. А що вже казати про ОТГ, куди увійшли населені пункти різних районів! Як живе й розвивається культура у громаді, яка об'єднує села двох районів - дивіться у сюжеті.

Село Пляшева. Це місце стало насправді знаковим для українців, бо ж саме сюди - у музей "Поле Берестецької битви" - бодай раз у житті приїздив кожен. Старовинна церква, цікава експозиція старожитностей й справжнє занурення в історію - те, що дивує приїжджих у Берестечко.

Та не всім закладам культури Пляшеви пощастило, як музею. Місцевий клуб був, відверто, у плачевному стані, зізнаються у громаді. Вікна вибиті, сцена пробита, стільців немає, а директорка - у Польщі на заробітках. Тож усі гуртом громадою взялися за ремонти, а ще ризикнули й довірили керівництво... колишній землевпорядниці.

Пляшева здавна відносилася до Радивилівського району. Та при формуванні громади вирішила приєднатися до Демидівської ОТГ. Тож єдина на Рівне нщині громада, яка розтяглася на два райони, мала з тим чимало клопотів.

Окрім того, розвивають у Демидівській ОТГ і зелений туризм. Про тонкощі його організації тут знають з власного досвіду, бо ж не один рік приймають гостей.

Відпочивати на Рівне нщині - це весело й комфортно, доводять місцеві громади. А тут знаю, як зробити так, аби кожен турист закохався у нашу область. 

Читайте також: Чотирьом шкільним музеям Рівне нщини присвоїли звання "Зразковий музей"