До "червоної" зони потрапили 65 країн.

Станом на суботу, 22 серпня, Міністерство охорони здоров’я України оновило список країн "червоної" та "зеленої" зон щодо поширення коронавірусної хвороби COVID-19. При розподілі рахується кількість активних випадків COVID-19 на 100 тисяч населення.

Відповідний список, який складається із держав-членів Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), оприлюднила пресслужба відомства.  

Так, згідно із ним, до "червоної" зони потрапили 65 країн. Серед них: Албанія, Чорногорія, США, Індія, Ізраїль, Іспанія, Румунія, Вірменія, Молдова, Казахстан, Бельгія.

У "зеленому" списку перебувають 128 країн. Зокрема: Болгарія, Єгипет, Туреччина, Хорватія, Російська Федерація, Грузія, Франція, Сербія, Польща, Греція, Німеччина, Білорусь, Італія, Угорщина, Єгипет, Китай.

Зазначимо, до "червоного списку" України входять держави, де кількість нових випадків на 100 тисяч населення за останні 14 днів перевищує аналогічнии? показник в Украі?ні. Або ж якщо у країнах приріст числа інфікованих за останні 14 днів більший за аналогічнии? за минулі 14 днів на 30%. 

Нагадаємо, усі прибулі до України з "червоних" країн повинні або пройти двотижневу ізоляцію, або показати негативний результат ПЛР-тестування, зробленого не пізніше як за 48 годин до моменту перетину кордону, або здати ПЛР-тест протягом доби. А іноземці зобов'язані мати поліс медичного страхування.

Читайте також: Чому місто Рівне не потрапило до "червоної" зони?