Телеканал "Рівне 1" долучився до масштабної, безпрецендентної регіональної прем’єри фільму "Чорний Козак", яка відбудеться сьогодні, 23 серпня 2020 року, у День державного прапора.

Глядачі зможуть побачити фільм в ефірі телеканалу "Рівне 1" у неділю, 23 серпня, о 16:20.

"Чорний Козак" - це український фільм, знятий за мотивами казки Сашка Лірника (Олександра Власюка) «Казки про Чорного Козака, вдову Ганну Шуличку та страшне закляття». Хронометраж – 90 хв. Рік створення – 2018. Режисер – Владислав Чабанюк. Особливість фільму також у тому, що більшість його акторів – аматори, зокрема жителі кількох сіл Черкаської області.

"Чорний Козак" - це захопливий містичний фільм, який на регіональних екранах з’явиться вперше. Він однаково зацікавить і дорослих, і дітей. Фільм має всі складові успіху – кохання, містика, народний фольклор, українські традиції, самопожертва та героїзм.

Короткий опис фільму

Дія казки відбувається в ХVII ст. на тлі ворожих нападів на українські села та страху перед людоловами. Козацька вдова Ганна Шуличка після зникнення у поході чоловіка залишилася з дочкою Явдошкою доглядати за хатою, коровою та шматком поля, серед якого здавна стоїть висока могила. Ганні дуже важко давати раду своєму господарству. Та несподівано з нею почали траплятися дива. Хтось уночі почав виконувати її роботу: то поле зоре, то дрова нарубає. Та як не намагалася Ганна підгледіти за нічним гостем – їй не вдається. У селі вже про нічні господарювання почали ширитися плітки. Згодом Ганна, завдяки місцевій знахарці, не лише побачила Чорного Козака, якій допомагає їй уночі, а ще й закохалася у нього.

Але любов навіть у казках не дається просто так: що сильніше Ганна закохувалася у козака, то сильніше хворіла дочка Явдошка. Завдяки зіллю знахарки, Ганна дізналася, що Чорний Козак – нечиста сила, колишній воїн, якого прокляв отаман-характерник за те, що він проспав татарський напад на свій загін, і перетворив на містичного козака. До кінця свого віку Чорний Козак приречений охороняти побратимів, похованих в могилі серед Ганниного поля, і зникати з першими променями сонця.

Як тільки Ганна дізнається про таємницю Чорного Козака, то втрачає його. Щоб його повернути – мусить поміняти життя доньки на козака. Та вирішує все напад людоловів, які нищать село і беруть людей у полон. Уночі з’являється Чорний Козак і рятує селище, на світанку він вбиває ватажка людоловів, і його страшне закляття зникає. Чорний Козак нарешті може продовжити своє земне життя разом із Ганною та її донькою Явдошкою.

Всі кошти від прокату фільму та всі благодійні внески ТОВ «КОМПАНІЯ ЧОРНИЙ КОЗАК» направляє на реабілітацію наших, поранених у ході російсько-української війни, бійців.
Реквізити: Код ЄДРПОУ 21133352
Поточний рахунок:
п/р UA693220010000026002040000030
в ПАТ «Універсал Банк», м. Київ,
МФО 322001