Правоохоронці проводять обшуки в службових приміщеннях "Укрзалізниці" у Вінниці та Києві.

20 серпня СБУ задокументували багатомільйонну корупційну схему з закупівлями товарно-матеріальних цінностей для “Укрзалізниці”, яка завдала збитків державі на 12 мільйонів гривень. В офісі “Укрзалізниці” проводять обшуки з цієї справи.

Служба безпеки України задокументувала багатомільйонну корупційну схему під час закупівлі товарно-матеріальних цінностей для ремонту пасажирського рухомого складу "Укрзалізниці", повідомляє пресслужба СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що протягом 2019-2020 років філія виділила понад 60 млн грн для закупівлі товарно-матеріальних цінностей для ремонту пасажирського рухомого складу. Переможцями тендерних торгів стали підконтрольні організаторам структури, яким "Укрзалізниця" перерахувала всю суму грошей. Ініційовані СБУ експертизи засвідчили безпідставне завищення вартості продукції, що завдало збитків державі на суму майже 12 млн грн", – ідеться в повідомленні.

СБУ спільно з Нацполіцією проводять у Києві та Вінниці низку обшуків у службових приміщеннях Укрзалізниці та офісах комерційних структур.