Суд німецького міста Мангайм ухвалив, що компанія Daimler AG, яка володіє брендом Mercedes-Benz, порушила патенти Nokia на мобільні технології.

Як передає Bloomberg, рішення суду дозволяє Nokia домагатися заборони продажів автомобілів Mercedes у Німеччині. Проте для цього фінська компанія має внести в рамках окремого провадження заставу в розмірі €7 млрд ($8,3 млрд).

Представник Daimler заявив, що компанія оскаржить рішення суду. Перспективу заборони продажів він назвав малоймовірною.

Президент Nokia Technologies Дженні Лукандер назвала рішення суду визнанням того, що новатори мають отримувати за свої інженерні розробки справедливу винагороду.

Nokia подала позови до Daimler також в судах Мюнхена і Дюссельдорфа. Daimler зі свого боку подав позов про анулювання патентів Nokia в окремому суді.

Зазначається, що Mercedes-Benz порушив патент, не отримавши ліцензію на умовах Nokia: фінська компанія хоче отримувати збір за кожен проданий автомобіль зі своїми технологіями замість того, щоб видавати виробникам автозапчастин ліцензію на відповідні компоненти.

Деякі постачальники, включаючи Continental AG і Robert Bosch GmbH, підтримують Daimler у цій справі, зазначає видання. На думку автовиробника, така плата буде занадто високою. У відповідь Nokia заявила, що її ліцензійну модель прийняли інші компанії, в тому числі BMW AG і Volkswagen AG.

Читайте також: Команди із американського футболу з'їхались до Здолбунова