В Смизькій громаді діє Школа волонтерства "Простір добрих справ", учасниками якої стала молодь нашої громади. Учасники Школи вже пройшли он-лайн навчання з волонтерства, лідерства, командної роботи та проектного менеджменту та багато говорять про проблеми населених пунктів, де вони проживають, а також думають як їх можна вирішити.

Ось до прикладу, активна команда з села Шепетин (а це шість молодих людей) зініціювала в своєму селі створення кінотеатру під відкритим небом "Spirit" (що з англійської означає "ДУХ").

Як виявилося багатьох турбує, що в селі практично відсутнє цікаве, змістовне дозвілля для молоді, молодь мало спілкується та розвивається залежність від гаджетів. Під час обговорення виникла ідея створити кінотеатр просто неба, де ми могли б показувати мультфільми/фільми для дітей, які утверджують такі цінності як - добро, підтримка, відповідальність, любов до рідного краю, дружба, взаємодопомога і т.д. Учасники школи почали думати як все втілити в життя. Попросили проектор в Смизькій селищній раді, тут не відмовили і радо підтримали ініціативу дітей.

І так, за годину до початку юні волонтери вже були на місці, носили та розміщували екран, проектор, переноски, колонки та багато інших речей.

О 20:00 кіновечір розпочався. Дивились дуже світний, надихаючий та мотивуючий мультфільм "Спіріт: душа прерій" про молодого жеребця, який найбільше в світі любив свободу та свій рідний край. Було дуже атмосферно. Діти та молодь хочуть ще. Тому вирішили наступної неділі продовжити.
А ще є запит від молодих батьків - хочуть і своє дозвілля зробити цікавішим. Тому після мультфільму для дітей, планується показ фільму про сімейні цінності для дорослих.

Проєкт “Школа волонтерства "Простір добрих справ” реалізується громадською організацією "Агенція розвитку громад "Інтонація ЗМІН" за підтримки БО Львівська освітня фундація в рамках програми “Розвиток волонтерства в громадах”.

Читайте також: Юні борці з Рівне нщини підтвердили свій високий рівень на всеукраїнському турнірі