Загалом на Рівненщині зараз майже 7 700 випадків захворювання на COVID-19. Подолали хворобу трохи більше п'яти з половиною тисяч людей. Поки у районах Рівненщини посилюють карантин, у рівнян виникає все більше запитань, як потрапити на прийом у лікарню. Адже люди не перестали хворіти. Існують інші недуги попри COVID-19, які нікуди не зникли. То ж як записатись на прийом до лікаря чи можливо отримати онлайн консультацію, розповість Анастасія Хазова.

 Рівнянка записалася на прийом до лікаря за допомогою телефонного дзвінка та прийшла на визначений час. Розповідає про правила, які наразі діють у медичних закладах у зв'язку із карантинними обмеженнями.

Черг немає бо всі домовляються за візит до лікаря телефоном. Сімейна лікарка Марія Хованська розповіла про зміни у роботі, які внесли карантинні обмеження, а також із якими питаннями найчастіше зараз звертаються.

Також аби записатися до лікаря, рівняни можуть телефонувати у кол-центр, де можуть дізнатися повноцінну інформацію стосовно прийому вузькопрофільних лікарів.

Додає, багато звернень від пацієнтів похилого віку. Люди цікавляться рецептами, бажають отримати консультації по телефону. Як повідомила головна лікарка Центру ПМСД "Ювілейний", упродовж липня та серпня у рази збільшилася кількість дзвінків у кол-центр лікарні.

Наразі не працює самостійний онлайн запис, аби здорові та хворі пацієнти не зустрічались. Тому рівняни можуть отримати консультацію по телефону або записатися на прийом на визначений час.

Читайте також: За вихідні лабораторії Рівне нщини зробили 1,5 тисячі тестів на коронавірус