Про це повідомив перший заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації Сергій Подолін сьогодні, 17 серпня, на черговому онлайн-брифінгу.

Враховуючи рішення позачергової комісії ТЕБ та НС, яка відбулась 13 серпня, в зв’язку із встановленням на території виконавчого комітету Дубенської міської ради, Костопільського та Рівне нського районів з 17 серпня "червоного" рівня епідеміологічної небезпеки регулярні перевезення пасажирським, залізничним, міським транспортом є заборонені.

"Дане рішення було доведене до перевізників. А у зв’язку з тим, що рішення ТЕБ та НС було прийнято буквально декілька днів тому і не усі перевізники були проінформовані, деякі з них вчасно не зреагували", - прокоментував сьогоднішню ситуацію Сергій Подолін.

За його словами, сьогодні були поодинокі випадки того, що перевізники вийшли на маршрути по окремим напрямкам. Однак після проведеної роз’яснювальної роботи пасажирські перевезення були припинені.

Зокрема, Сергій Подолін додав, що для медпрацівників та працівників критичної інфраструктури, які забезпечують стале функціонування об’єктів важливих для області, вже відновлені спеціальні перевезення, які на початку карантинних обмежень.

Нагадаємо, сьогодні зранку більшість перевізників виїхали на свої маршрути попри те, що місто Дубно, Костопільський та Рівне нський райони у "червоній" карантинній зоні. Так, на автостоянці неподалік залізничного вокзалу працівники поліції не пускали перевізників та вимагали, щоб ті припинили рух за маршрутами.

Читайте також: Хочуть їхати до "червоної" зони: у Рівному патрульні не пускають перевізників