Сьогодні, 17 серпня, у день народження Кузьми Скрябіна, у Львові розпочали знімати повнометражний фільм "Я, "Побєда" і Берлін" за сюжетом однойменної книги Андрія Кузьменка.

Про це повідомляють у Дивись.info

Зйомки проходитимуть у Львові до 27 серпня, крім цього, стрічку зніматимуть ще у Берліні та Карпатах.

Повість - це розповідь про 90-ті роки та присмак драйву без ґаджетів, інтернету та дорогих закладів. Вона про справжнє життя і про вміння його любити, жартувати, коли на межі із розпачем, про те, як долати перешкоди з посмішкою та гумором.

Майбутній фільм триватиме приблизно 100 хвилин, а участь у знімальному процесі візьмуть майже 500 акторів.

Режисерка фільму Ольга Ряшина ділиться, що Львів щоразу дуже дружелюбно зустрічає знімальну групу, а самі городяни не перешкоджають знімальному процесу: кіно стане максимально наближеним до повісті, яку написав Андрій - з пригодами та позитивом.

А продюсер стрічки Олексій Терентьєв сподівається, що фільм буде справжнім відтворенням атмосфери світу Кузьми, його бачення життя, позитивне ставлення до всіх негараздів та труднощів.

"Ми всі знали Андрія, тому для нас це дуже важливий і відповідальний проєкт. Я хочу побажати групі успіхів, хочу побажати їм не хворіти – всім дійти до фінішу, хочу подякувати меру Львова за цю допомогу, яку місто нам надає", – коментує продюсер.

Сам мер Львова Андрій Садовий щасливий, що саме у день народження Кузьми Скрябіна йому роблять такий подарунок - екранізацію власної книги.

"Сьогодні ж день народження Кузьми, і я думаю, що кращого подарунку не можна було придумати. Думаю, він зараз там, на небі, споглядає, і я переконаний, що фільм буде класним, тому що все, що починається у Львові, має успіх і перемогу. Львів відкритий для всіх фільмів, які розказують про Львів, Україну і перемогу", – говорить міський мер.

До слова, знімання проводитимуть компанія "ЕТ ПОІНТ" разом з компанією "Стар Медіа", за підтримки Держкіно.

Кінопроєкт комедії за однойменним романом Кузьми Скрябіна став одним із переможців Одинадцятого конкурсного відбору Держкіно. Державна підтримка стрічки становить 27 млн грн - 75% загальної вартості виробництва фільму.

Комедія за мотивами повісті Андрія Кузьменка розповість історію хлопця Кузьми, який придбав перше у своєму житті авто марки "Побєда". Готовий разом із нею підкорювати увесь світ, герой вирушає зі своїм товаришем Бардом до Берліна. Проте ні сам Кузьма, ні Бард не підозрюють, які шалені пригоди чекають на них, а також, що повернуться вони з цієї подорожі вже зовсім іншими людьми. Реліз фільму в Україні заплановано на 2021 рік.

Окрім цього, сьогодні, 17 серпня, Президент України Володимир Зеленський посмертно присвоїв Кузьмі Скрябіну звання Героя України.

Нагадаємо, Андрій Кузьменко трагічно загинув у автокатастрофі на Дніпропетровщині 2 лютого 2015 року. А сьогодні музикант міг би відсвяткувати 52-й день народження.

Читайте також: Вільний мікрофон: Правила гри: Туризм VS Карантин або Чи є в Україні внутрішній туризм?