Особи із симптомами COVID-19 не можуть самостійно звернутися до медичних закладів для проведення ПЛР-тесту, адже існує певний алгоритм проведення тестування.

МОЗ охопило максимально можливу кількість людей, якім необхідно проводити тестування в умовах пандемії. Про це під час брифінгу у сьогодні, 15 серпня, заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Так, за його словами, при симптомах коронавірусної хвороби необхідно обов'язково звернутися до сімейного лікаря. Якщо сімейного лікаря немає, то зателефонувати або в екстрену медичну допомогу за номером "103", або на "гарячу" лінію. Там підкажуть, у який спосіб буде направлено бригаду, яка зробить відповідний ПЛР-тест.

"У повному обсязі тестують всіх людей, які звертаються із симптомами коронавірусної хвороби. Обов’язкове тестування також проходять контактні особи. Перш за все, члени родини. До проведення тесту як хворий, так і контактні особи, повинні перебувати на самоізоляції. Також ми тестуємо с певною періодичністю медичних працівників, працівників Нацгвардії, Нацполіції, Держприкордонслужби. Також тестування повинні пройти люди, які йдуть на госпіталізацію", - сказав Степанов.

Зокрема, міністр зазначив, що в порівнянні з першим тижнем квітня МОЗ збільшило кількість тестувань методом ПЛР у 100 разів.

Читайте також: Карантин у "червоних" зонах Рівне нщини інспектуватиме комісія з Уряду