Замість вульгарних слів та незрозумілих графіті - поетичні рядки. На стіні центральної поліклініки Рівного з'явиться малюнок та вірш присявчений медикам. Мурал створюють юні учасники молодіжного проекту "Strofa". Забезпечили необхідними матеріалами для втілення задуму творчих рівнян активісти ГО "Рівне Разом".

Замість полотна - стіна, замість пастелі чи акварелі - будівельні акрилові фарби. Рівне нська молодь прикрашає віршованими рядками стіни Центру ПМСД "Центральний", що на вулиці Драгоманова. Таким чином активна молодь хоче показати медикам, що їхня робота цінна та надважлива. Особливо в такий важкий для країни період - пандемії коронавірусу.

Марія КОНДРАТЮК, учасниця молодіжного проекту "Strofa", каже:

- Сьогоднішню строфу ми підібрали саме вірш Ели Черевань. Ми надихнулися її історією. Так як 10 років назад їй діагностували рак. Вона знайшла лікаря, який дійсно врятував її життя. В подяку лікарю вона вирішила написати цей вірш,я кий ми потім знайшли у мережі інтернет і зв'язалися напряму з автором.

У реалізації креативної ідеї юних та амбітних учасників проекту "Strofa" допомогла ГО "Рівне Разом". Ще з 2017 року від початку створення цього молодіжного напряму, керівник ГО "Рівне Разом" Віктор Шакирзян усіляко підтримує юних талантів у популяризації кращих зразків класичної та сучасної поезії на фасадах будинків нашого міста. А саме забезпечує їх якісними та стійкими фарбами, пензлями та іншими необхідними матеріалами для створення муралів.

- Ми дійсно вдячні, що є люди, які підтримують молодіжні ініціативи Рівного, тому що це можна сказати, як крок уперед, - продовжує Марія.

Вірш, який з'явиться на стіні поліклініки символізує силу зв'язку між лікарем і його пацієнтом. Перед тим, як малювати - юні художними отримали довіз в аміністації медичного закладу.

Олег ШРАМ, головний лікар Центру ПМСД "Центральний", розповідає:

- Юнацька художня думка прекрасна. Я радий за таку молодь, яка підростає в нашому місті. На цій картині, як правило буде медична тематика. Там буде зображено серце, там буде змія, хороші квіткові кольорові гами і вірш про медиків.

Учасники молодіжного проекту "Strofa" розповідають, малюють для того, аби покращити естетичний вигляд будинків нашого міста, а ще популяризувати українських класиків. Кажуть, раді, що їхні творчі задуми підтримують. В свою чергу голова ГО "Рівне Разом" Віктор Шакирзян запевняє, молодіжні проекти - одні з головних пріоритетних напрямків, а тому такі суспільно важливі ідеї юних рівнян розвиватиме та підтримуватиме.

Читайте також: Заклади охорони здоров’я Рівне нщини забезпечені вакцинами на 100%