Культура - це не лише масивні заклади й музеї, а й уміння зацікавити туриста місцевими особливостями. У когось це визначні пам'ятки, у когось - неповторні краєвиди, а от у Демидівській ОТГ кажуть: найкраще, це людська гостинність! Про "незбиті" туристичні особливості громади - далі.

Перше, що спадає на думку, коли говорять про Пляшеву, це музей "Поле Берестецької битви". Відомий туристичний об'єкт приваблює гостей, але це далеко не все, чим можуть здивувати приїжджих. Бо ж пропонують найцінніше - зустріч з природою й зелений туризм. Найбільше поширений він неподалік річок та Хрінницького водосховища.

Найчастіше приїжджають відпочивальники з Львівської області. Мовляв, недалеко та ще й умови гарні. А ще тут можна скуштувати справжній козацький хліб. Його випікає подружжя Лариси та Юрія Бігунів за рецептом мами пані Лариси: на гущі й без дріжджів.

До хліба - смачнющі гречані вареники, які ніде більше не скуштуєш. А от після ситного обіду туриста кличуть у бричку, аби покатати поміж дивовижними краєвидами. Бо, кажуть, тутешні місця варто лише раз побачити, аби закохатися на все життя.

Та розвиватися є куди, кажуть місцеві. І додають: саме туристи підказують, над чим іще потрібно працювати.

Читайте також: У жителя Сарн з`явився унікальний домашній улюбленець