До початку навчального року всього лише два тижні, а ситуація з коронавірусом залишається досить напруженою. Батьки школярів стурбовані, чи продовжать карантин у Рівному, коли їхнім дітям йти до школи, як проходитимуть уроки – у класах, на свіжому повітрі чи дистанційно.

Заступниця міського голови Рівного Галина Кульчинська на власній сторінці у Facebook повідомила, що навчальний рік для більшості учнів розпочнеться традиційно: діти підуть у школу 1 вересня. Також не виключено, що навчальний процес може відбуватись у змішаній формі – частково онлайн. Одночасно розглядають варіант навчання у дві зміни.

Школи закриватимуть на карантин лише там, де буде надзвичайна епідемічна ситуація - "червона зона".

Окрім цього, Уряд планує, що навчальний рік в Україні розпочнеться відповідно до одного з трьох сценаріїв.

  • Якщо на 1 вересня буде низький рівень захворюваності ("зелена зона"), відвідування закладів освіти буде дозволено у звичайному режимі.
  • За високого рівня захворюваності навчання ("червона зона") навчальний процес відбуватиметься дистанційно.
  • У разі середнього рівня захворюваності буде змішана форма навчання – дистанційно та в закладах освіти, з відповідним дистанціюванням та заходами гігієни.

"Найбільш вірогідним в Україні вважається третій сценарій (середній рівень захворюваності)", – зазначила Галина Кульчинська.

У такому разі рекомендації щодо організації освітнього процесу будуть наступними:

  • у пріоритеті – дотримання соціальної дистанції та використання засобів індивідуального захисту (за певних умов);
  • скасування масових заходів і екскурсій;
  • проведення зборів педколективів у дистанційній формі;
  • запобігання скупчення великої кількості людей;
  • розмежування потоків школярів залежно від їх віку;
  • рекомендоване проведення окремих видів занять на свіжому повітрі та застосування комбінованого навчання.

"Для молодшої школи повністю дистанційна форма навчання застосовуватися не буде, оскільки вона визнана неприйнятною", - додала заступниця міського голови Рівного.

Зокрема, Галина Кульчинська оділилась результатами опитування щодо ефективності впровадження дистанційного навчання в закладах загальної середньої освіти у Рівному.

Участь в анкетуванні взяли 1579 респондентів, серед яких 1193 батьків, 206 вчителів та 180 учнів. На запитання "Наскільки, на Вашу думку, потрібне дистанційне навчання?" 53% (837 осіб) опитаних дали відповідь, що дистанційне навчання потрібне у поєднанні з традиційним, 37,9% (599 осіб) дали відповідь, що не потрібне, 7,1% (112 осіб) вказали у відповіді, що дуже потрібне. 

Читайте також: Коронавірус на Рівне нщині : виявлено 34 нових випадки