У Рівному кішка покусала людей. Згодом виявилось - у тварини сказ. Тому відсьогодні у районі вулиць Дубенської-Теліги-Макарова-Соборної вводять карантинні обмеження. Відомо, що вони триватимуть 2 місяці. Які заходи вживатимуть в межах карантину та кого вони стосуватимуться - дивіться далі у сюжеті.

Днями скажена кішка покусала подружжя в одній з рівненських квартир на вулиці Соборній БОС, 69. Тварину усипили, а труп відправили на експертизу до ветеринарної лабораторії – у кішки підтвердили сказ.

Відомо, що люди підібрали травмовану кішку на вулиці. Коли хотіли зробити перев’язку кінцівок тварині, та стала агресивною: спочатку покусала жінку, а згодом подряпала чоловіка.

Найближчих 7 місяців люди, яких покусала скажена тварина знаходитимуться під наглядом лікарів. Фахівці зазначають, якщо впродовж 14 днів звернутись до лікарні, проблемі можна запобігти.

Вже завтра на вулиці Соборна БОС 68 буде встановлено пункт, де усі власники домашніх улюбленців зможуть зробити безкоштовне щеплення від сказу. Вакцинуватимуться також і вуличні тварини.  

Читайте також: На Сарненщині оленяча ферма стала популярним туристичним місцем