За два тижні до навчального року оздоровчі табори на Рівненщині розпочнуть свою роботу.

Про це повідомив заступник голови Рівне нської обласної державної адміністрації Ігор Тимошенко на черговому онлай-брифінгу.

Зазначимо, що сьогодні, 10 серпня, під стінами Рівне нської облдержадміністрації пікетували працівники дитячих таборів. Усе через те, що у четвер, 6 серпня, мав відбутись перший заїзд цього літа до дитячих таборів. Однак цього не сталося, усе, мовляв, через брак фінансування. В результаті, люди без роботи та зарплатні, а будівлі таборів просто пропадають.

Зі свого боку Ігор Тимошенко спростував ці думки, зауваживши, що оздоровчий сезон у таборах не розпочався через карантинні обмеження, які діяли до 3-го серпня цього року.

"Хочу нагадати, що з 3 серпня запроваджено нову систему зонування районів і відповідно до карантинних обмежень дитячі оздоровчі табори, які перебувають у регіонах "червоної" або "помаранчевої" зон не можуть відновлювати роботу дитячих оздоровчих таборів. "Зелена" і "жовта" зони – допускають", - зазначив заступник голови Рівне нської ОДА.

За словами Ігоря Тимошенка, з 3-го серпня оздоровчі заклади Рівне нщини набули таке право розпочати оздоровчу кампанію і вже з понеділка можуть приймати дітей. Але за умов самоокупності, адже обласний бюджет компенсує лише частину путівки на оздоровлення, особливо для тих дітей, які потребують додаткової допомоги.

"Таким чином, з 3 серпня заклади Рівне нщини набули право розпочати дитячу оздоровчу кампанію. До її завершення, а це 1 вересня, залишається два тижні. Тому керівникам таборів необхідно пройти необхідні процедури щодо перевірки готовності закладів до прийому дітей. Про що сьогодні за наслідками зустрічі з керівниками закладів було домовлено", - прокоментував Ігор Тимошенко.

До слова, під час спілкування керівникам таборів дано відповідні доручення про оперативну підготовку закладів. Якщо вони відповідатимуть усім санітарним та карантинним вимогам – з понеділка зможуть працювати.

Варто зазначити, що оздоровчий період більшості таборів триватиме до 1 вересня. Деякі заклади Рівне нщини, зокрема "Електроні"» декларують готовність працювати й у вересні. Оскільки цей заклад є у підпорядкуванні міської ради, відтак передбачені кошти і можливості для його роботи у навчальний період.

Читайте також: Під стінами Рівне нської ОДА пікетують люди (ФОТО)