У Міністерстві внутрішніх справ України анонсували подальшу реформу поліції. Замість звичних дільничних, в областях з’являться правоохоронці нового формату – поліцейські офіцери громади або так звані "місцеві шерифи".

Про це в ефірі одного українського каналу розповів радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Володимир Мартиненко.

Дільничних інспекторів поліції замінять нові правоохоронці. 

"Поліція — це не тільки патрульна, це всі підрозділи, які є в системі Національної поліції, в тому числі й дільничні поліцейські. Зараз у нас запускається така нова форма - поліцейський офіцер громади, і з часом вона прийде на заміну дільничним офіцерам поліції, а дільничні у нас зараз так само працюють", — сказав він.

Окрім цього, Мартиненко пояснив, чим відрізнятиметься одне від іншого.

"Поліцейський офіцер громади постійно перебуватиме на території громади... та повністю з нею співпрацює. І тут фінансування в тому числі лягає на громаду. Це за аналогією - місцевий шериф, який постійно з усіма спілкується", — розповів він.

Нагадаємо, проєкт “Поліцейський офіцер громади” був запущений навесні 2019 року, і як обіцяли у МВС, до кінця 2020 року він почне працювати на всій території України.

Один із задумів реформи – зробити поліцейського ближчим до людей. Тепер передбачається, що кожен офіцер буде працювати тільки на території своєї громади і займатися лише її проблемами.

Для того, щоб поліцейський офіцер громади міг гідно виконувати свої обов’язки, він буде забезпечений особистим службовим автомобілем, обладнаним робочим місцем і зарплатою від 14 тисяч гривень. Крім того, всю документацію правоохоронець буде вести в електронному вигляді.

Читайте також: Що відбувається у Білорусі: сутички, затримання, проблемний інтернет