На частині вулиць Рівного оголошено карантин.

Про це повідомив заступник міського голови Рівного на власній фейсбук-сторінці.

Зі слів Віталія Германа, кішка була вулична, покусала декількох людей, які намагалися її погодувати. Через декілька днів вона померла, у тварини підтвердили сказ.

Сьогодні, 10 серпня, начальник управління охорони здоров'я Рівне нської ОДА Олег Вівсянник підтвердив цей інцидент та зазначив, що двоє із потерпілих потрпили до лікарні.

У зв’язку з цим випадком, на підставі розпорядження державного інспектора ветеринарної медицини від 7 серпня 2020 року «Про введення карантинних обмежень по сказу кішки», Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Рівне нській міській раді оголосила неблагополучні території у Рівному. З 10 серпня на частині вулиць Рівного запровадять карантин.

"З 10 серпня 2020 року буде оголошено неблагополучною територію та вводяться карантинні обмеження щодо сказу тварин на територію обмежену перетином вулиці Соборної та Дубенської, перехрестя вулиць Дубенської та О.Теліги, перехрестя вулиць О.Теліги та Вербова, перехрестя вулиць Вербова та Соборна. Визначені межі загрозливої зони територію обмежену перехрестями вулиць О.Теліги та Дубенська, перехрестя вулиць Дубенська та Макарова, перехрестя вулиць Макарова та Вербова, перехрестя вулиць Вербова та О.Теліги. Також буде затверджений відповідний план заходів по ліквідації сказу кішки в м.Рівне ", - йдеться у дописі.

Нагадаємо, у місті проводяться безкоштовні щеплення тварин проти сказу. Подбайте про своїх домашніх улюбленців.

Читайте також: У жителя Сарн з`явився унікальний домашній улюбленець (ВІДЕО/ФОТО)