На Рівненщині побільшало випадків домашнього насильства. І це за час карантину. Така ситуація не лише у нашій області, а й по Україні. У Верховній раді зареєстрували законопроєкт про збільшення штрафів за домашнє насильство. Від 170 гривень, він може зрости до 34 тисяч. За повторне вчинення сягатиме до 68 тисяч гривень.

Вона пережила домашнє насильство. Жінка не хоче розголошувати своє ім'я та показувати обличчя. Зважилася покинути чоловіка, який її бив та ображав дітей.

Додає, покинула все і переїхала жити в інше місто. І тепер відчуває себе щасливою. Керівниця ГО "Чайка" Лариса Гунько зазначає, домашнє насильство стосується не лише подружньої пари. Воно має різні форми. Розповідає на прикладі.

Важливо зазначити, за час карантину на Рівне нщині значно зросла кількість звернеть щодо домашнього насильства.

Нещодавно у Кабміні зареєстували законопроєкт щодо збільшення штрафів за домашнє насильство. Раніше штрафи сягали від 170 до 340 гривень за перше правопорушення. Тепер пропонують - від 17 до 34 тисяч гривень, а за повторне – до 68 тисяч гривень. Наша героїня зазначає, що у штрафи - штрафами, але у першу чергу потрібно самостійно діяти, говорити про свою проблему, звертатися за допомогою аби змінювати своє життя на краще.

Читайте також: Побиття у поїзді: Укрзалізниця звільнить провідницю і працівників, які не допомогли жінці