Фото ілюстративне
Гаряча лінія Цілодобового штабу при Рівненській ОДА працює ще з початку спалаху пандемії. Станом на 7 серпня - 7870 дзвінків.

Найчастіше жителі області цікавилися роботою додатку «Дія», соціальними питаннями, роботою транспорту та комунальних закладів області. А також найбільше звернень надходили щодо результатів відповідних тестувань.

Аби мінімізувати психологічне навантаження створено окремий колл-центр з питань COVID -19, щоб мешканці області могли оперативно дізнаватися усю необхідну інформацію про тестування. Тим більше влітку потреба в тестуванні на COVID-19 значно зросла.

Колл-центр працює на базі Рівне нського центру громадського здоров'я. За номером – 067 077 59 24 – можна отримати розширену інформацію про тестування на коронавірус.

Фахівці колл-центру проконсультують, зокрема, щодо методу тестування - ПЛР чи ІФА, оплати за дослідження, підготовки до тесту та спосіб отримання результату. У разі потреби у тестуванні, дозвонювачам запропонують реєстрацію та запис в електронну чергу для проходження тестування, щоб уникнути великого скупчення людей.

Оператори гарячої лінії працюють з 8 ранку до 20 години вечора, окрім неділі.

Читайте також: COVID-19 на Рівне нщині : 75 нових випадків