Конкурсна рада обласного конкурсу проєктів з енергоефективності затвердила перелік об’єктів, які стануть енергоефективними вже цього року.

У заході взяли участь заступниця голови ОДА Людмила Шатковська та перший заступник голови облради Сергій Свисталюк.

Загалом у 2020 році на конкурс надійшло 19 проєктів. Оскільки в окремих заявках виявлено недоліки, на конкурс було представлено 8 проєктів.

Загальна вартість реалізації проєктів становить 7,78 млн грн, з яких 5,84 млн грн – це кошти обласного бюджету. Цьогоріч в обласному бюджеті на співфінансування проєктів – переможців конкурсу передбачено 4,48 млн грн. Тому виникла потреба в додаткових коштах у розмірі 1,36 млн. грн.

На засідання конкурсної ради прийняли рішення про першочергове фінансування капітальних ремонтів систем опалення Оржівського ліцею Клеванської селищної ради Рівне нського району, Рівне нського обласного фтизіопульмонологічного медичного центру, опалення та освітлення Костопільської спеціальної школи І-ІІІ ступенів. Комунальне підприємство «Рівне облводоканал» отримає кошти на модернізацію електрообладнання на трьох насосних станціях: в селі Горбаків Гощанського району, у Рівному по вул. Макарова, 15 та вул. Будівельників, 22.

Ще 2 проєкти «Рівне облводоканалу» – модернізація насосних станцій у Рівному по Будівельників 22 та Чорновола, 89 – будуть профінансовані після виділення у цьому році додаткових коштів на реалізацію обласної програми енергоефективності, або уже за рахунок коштів на конкурс у 2021 році.

Перелік проектів-переможців:

1.Реконструкція ВНС "Горбаків" ІІ підйому по вул. Центральна, 46 в с. Горбаків Гощанського району Рівне нської області;

2. Реконструкція ВНС "Боярка" по вул. Макарова, 15 в м. Рівне ;

3. Реконструкція ГКНС (встановлення шафи керування з ПЧТ до насосного агрегату № 3) по вул. 4. Будівельників, 22 в м. Рівне ;

4. Реконструкція ВНС "Новий Двір" по вул. Чорновола, 89 в м. Рівне ;

5. Реконструкція повітродувок № 3, № 5 на ОСК (встановлення шафи керування з ПЧТ) по вул. Будівельників, 22 в м. Рівне ;

6. Капітальний ремонт частини системи опалення та підготовки гарячої води з погодозалежним автоматичним регулюванням приміщення комунального підприємства "Рівне нський обласний фтизіопульмологічний медичний центр" Рівне нської обласної ради, в м. Рівне вул. Дворецька, 108;

7. Капітальний ремонт системи освітлення прохідних і коридорних приміщень та системи опалення із встановленням ІТП в навчальному корпусі КЗ "Костопільська спеціальна школа І-ІІІ ступенів" Рівне нської обласної ради за вдресою: Рівне нська область, м. Костопіль, пров. Пушкіна, 3;

8. Капітальний ремонт частини системи опалення із встановленням індивідуального теплового пункту з незалежним приєднанням системи опалення до теплової мережі та підключення бойлеру непрямого нагріву ГВП з нагрівом від теплового насосу приміщення Оржівського ліцею Клеванської селищної ради Рівне нського району Рівне нської області.

Читайте також: Які щеплення потрібно провести перед навчальним роком?