Так вважає його дідусь Леонід Чопик. Нагадаємо, хлопець наклав на себе руки в червні минулого року після трьохгодинної розмови в Радивилівському райвідділі міліції, куди його викликали у справі про крадіжку мобільного телефону. Та до міліції підліток не повернувся.

За кілька годин його знайшли повішеним на горищі в будинку бабусі. За фактом доведення до самогубства, прокуратура порушила кримінальну справу, та вини працівників міліції, прокурори не знайшли.

Після цього кримінальну справу передали на розслідування в Радивилівський райвідділ міліції. Леоніда Чопика це неабияк обурило. Чоловік запитує: як міліція може розслідувати справу, де головними підозрюваними мають бути саме міліціонери. За деякий час після отримання кримінальної справи в своє провадження, радивилівські міліціонери припинили досудове слідство. Втім, зробили це незаконно. Так вирішили в обласній прокуратурі після скарги Леоніда Чопика.

У своєму зверненні до прокуратури Леонід Чопик наголошує, що саме працівники міліції мають понести відповідальність за передчасну смерть його онука. Адже підлітка вони викликали без відома батьків, а сам допит проводили з процесуальними порушеннями, - каже чоловік.

Чи потрапить ця справа до суду, правоохоронці не кажуть. Адже на Рівне нщині поки жодна кримінальна справа про доведення до самогубства, не розглядалась в судовому порядку. Втім, для Леоніда Чопика не це головне. Він лиш вимагає, аби ті міліціонери, які допитували його онука перед смертю, були звільнені з органів внутрішніх справ.