А за смертністю від COVID-19 – 38.

За кількістю хворих на 1 млн населення Україна посідає 86 місце. Серед європейських країн за кількістю випадків COVID-19 Україна посідає 8 місце, за смертністю – 15, за кількістю хворих на 1 млн населення – 37.

Про це під час брифінгу зазначив заступник Міністра охорони здоров'я - Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

“Динаміка поширення коронавірусної хвороби в світі не має тенденцій до зниження. Кількість хворих у світі дорівнює 17 млн 106 тис., з яких 668 тис. випадків хвороби закінчились летальними наслідками. В Європі зареєстровано 2 млн 871 тис. випадків коронавірусної хвороби, з яких 203 тисяч – летальні. За минулу добу серед європейських країн найбільший приріст хворих на коронавірус спостерігався в Росії – 5400 випадків, в Іспанії – 3092 випадки та у Франції – 1346. В Іспанії почалась нова хвиля захворюваності на COVID-19. В сусідніх з Україною країнах, зокрема в Румунії, добовий приріст кількості випадків COVID-19 склав 1200 осіб, в Польщі – 657, в Молдові – 390”, - наголосив він.

Як зауважив Віктор Ляшко, Україні слід готуватись до епідсезону грипу і ГРВІ, який приходиться на жовтень-травень, та в якому буде циркулювати і коронавірусна хвороба.

Кількість тестувань в Україні щоденно зростає. Вчора, 31 липня, було здійснено рекордну кількість тестувань методом ПЛР – 16 860 тестів.

Головний державний санітарний лікар України зауважив, що зростання кількості випадків захворюваності СOVID-19 в Україні було спричинене послабленням карантинних заходів. Впровадження нових національних показників з 22 червня, за якими відслідковувалася динаміка захворюваності та впроваджувались обмежувальні заходи, дозволила МОЗ якісно та ефективно визначати регіони з тенденцією до зростання. 

Читайте також: Коронавірусні хроніки: померла 62-річна жителька Рівне нщини