Основні меседжі брифінгу.

?? В Україні за минулу добу зафіксовано 1172 нові випадки захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 68 у дітей та 39 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 232 особи.

?? Одужали за добу 556 осіб, померли 16 осіб.

?? За останню добу проведено 34 227 тестувань, з яких 16 860 методом ПЛР,
17 367 методом ІФА.

?? За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській (145) та Івано-Франківській (123) областях, а також у місті Києві (101).

Читайте також: Близько 400 карет швидкої допомоги планують закупити у цьому році - Степанов

?? Очільник МОЗ сьогодні перебуває з робочою поїздкою в Рівне нській області. Заплановано його візит до Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, Центральної міської лікарні міста Рівне , яка є опорним закладом з лікування пацієнтів з COVID-19. Крім того, міністр планує ознайомитися з наданням медичної допомоги учасникам АТО і особам, які постраждали внаслідок бойових дій на сході України. Для цього він відвідає єдиний в Україні Республіканський центр лікування та реабілітації наслідків нейротравм.

Читайте також: Сьогодні на Рівне нщину із робочим візитом завітав Максим Степанов

?? 31 липня МОЗ презентувало план реформування екстреної медичної допомоги. До служби ЕМД по допомогу щороку звертається майже 6,9 млн громадян. У системі екстреної медичної допомоги працює близько 40 тисяч медпрацівників. Міністр вважає зарплату працівників ЕМД неприпустимо низькою. З 1 липня уряд збільшив фінансування екстреної медичної допомоги на 40%. З 1 вересня буде підвищена заробітна плата всіх медпрацівників, в тому числі медиків служби екстреної медичної допомоги. МОЗ також буде ініціювати суттєве збільшення зарплати працівників ЕМД у 2021 році. Наприклад, оплату праці водіїв “швидкої” планується підвищити з 4,5-5 тисяч до 10-12 тисяч.

?? МОЗ планує оновлення автопарку ЕМД. У поточному році буде придбано майже 400 машин, у наступні 2 роки – ще 1400 автомобілів.

?? В Україні сьогодні лише 31% викликів ЕМД виконується у відповідності до встановлених нормативів. У 2021 році передбачається, що цей показник становитиме не менше 60%, у 2022 році – 75%.

?? Розроблений МОЗ план реформування ЕМД також передбачає підвищення якості надання невідкладної медичної допомоги. З цією метою буде здійснено низку заходів. Зокрема, буде вирішено питання маршрутизації – транспортування хворого саме в той медичний заклад, який зможе надати йому кваліфіковану допомогу. Наразі в Україні при гострому інфаркті міокарда лише 56% пацієнтів екстреної медичної допомоги потрапляють у спеціалізовані медичні заклади, де їм можуть надати кваліфіковану допомогу. Схожа ситуація з гострим мозковим інсультом. Очікується, що у 2023 році цей показник складатиме 90%.

Читайте також: Коронавірусні хроніки: помер 40-річний житель Рівне нщини