Хочеш працювати з дітьми? Підтвердь, що не маєш ковід. Щоб дитсадки запрацювали потрібно було виконати низку протиепідемічних вимог. Серед них обов’язкова – тестування на коронавірус усіх працівників дитсадків. У Рівному таку процедуру ІФА провели вже вдруге. Цього разу її проходили ті, хто вийшов з відпустки. Нагадаємо, перший етап проходив два тижні тому.

Вихователька дитсадка Марія нещодавно вийшла з відпустки. Аби приступити до роботи, проходить ІФА-тестування. Молода жінка каже, побоювань до процедури немає, адже робить це заради підростаючого покоління. Опісля тесту зізналась, працювати при карантинних обмеженнях буде складно, але вона готова.

Зразки біологічного матеріалу працівників дитсадка будуть відправлені в лабораторію центральної міської лікарні - зазначила маніпуляційна медсестра.

Директорка дитсадка Наталія Величко каже: під час першого етапу тестування ковід у працівників закладу не виявили. Натомість, лише в однієї особи тест показав наявність антитіл до вірусу. Опісля працівниця пройшла ПЛР тест, який виявився негативним. Тому вона знову зможе приступити до роботи.

Тестуватимуть працівників дитсадків, які вийшли з відпустки, з середи по п'ятницю. Результати будуть відомі за кілька днів. Нагадаємо, перший етап виявив, що 49 осіб з усіх закладів дошкільної освіти вже перехворіли на COVID-19. А 9 - хворіли на момент тестування серед.

Загалом, зараз у Рівному у тестовому режимі працює 80 груп в 38 дитсадках. Ясла поки не діють. У кожній групі може перебувати не більше 15 дітей одночасно. Обов'язкова умова - дотримання дистанції. У відділі дошкільної освіти додають, батьки просять відкрити більше груп. Тож, наразі розглядається питання про відкриття ще 20 груп.

Читайте також: Дитячому садочку на вулиці Коновальця у Рівному - бути!