Дубенські рятувальники надали допомогу громадянам по знешкодженню гнізда шершнів, що оселилися на горищі житлового будинку на чотири сім'ї.

"27 липня о 15:30 бійці 5-ї державної пожежно-рятувальної частини надавали допомогу громадянам по знешкодженню гнізда шершнів, що оселилися на горищі приватного двоповерхового житлового будинку по провулку Гоголя в місті Дубно", - інформує пресслужба Головного управління ДСНС у Рівне нській області.

Рятувальники у захисному костюмі по висувній пожежній драбині дісталися до горища та за допомогою спеціального хімічного розчину знешкодили гніздно.

У житловому будинку проживає чотири сім'ї, де є кілька малолітніх дітей. Тому батьки, переживаючи за малечу, звернулися до рятувальників по допомогу.

Нагадаємо, що від одного укусу шершня вмерти не можна, та й навіть кілька таких комах не становлять такої небезпеки. Хоча він й виглядає дуже страшним, його отрута мало чим відрізняється від отрути оси, а тому й ефект буде схожим.

Смерть настає не у результаті самого укусу, а від алергічних реакцій на отруту. Здоровій людині, щоб померти від укусів цих комах потрібно, щоб її ужалили 180-400 разів. А на піку в родині шершнів спостерігається від 400 до 800 особин.

Але якщо ж у дорослої людини чи дитини є алергія на укуси цих комах, то смертельно небезпечним є навіть один шершень. 

Читайте також: Де у Рівному та районі сьогодні не буде світла?