Як утеплювати багатоквартирні будинки за підтримки Фонду енергоефективності України, навчали представників ОТГ Рівненщини, сільських, селищних та міських голів.

Одойменний вебінар відбувся у рамках проекту IFC за підтримки Фонду Енергоефективності України.

Як розповіли організатори, більшість багатоповерхівок Рівне нщини будувалися ще за радянськими нормами і на сьогодні мають великі тепловтрати. Це відображається і в платіжках за тепло. Тому їх енергомодернізація є не лише актуальною, а просто життєво необхідною.

Фонд Енергоефективності України, який запрацював минулого року, вже сьогодні показує ефективну реалізацію багатьох проектів в рамках своєї програми «Енергодім».

Нагадаємо, наразі триває прийом заявок від ОСББ на участь у цій державній програмі, яка визначає умови та порядок надання Фондом енергоефективності грантів для ОСББ з метою часткового відшкодування витрат, пов’язаних зі здійсненням заходів енергоефективності.

Доступна така допомога і з обласного бюджету в рамках Програми енергоефективності Рівне нської області на період 2018-2025 роки.

Як це працює і що може зробити влада аби зрушити цей процес в своїх містах та селищах – було основне завдання вебінару.

За детальною інформацією звертатись: відділ енергетики, енергоефективності та економічної діяльності департаменту ЖКГ, енергетики та енергоефективності ОДА (м. Рівне , вул. І. Вишенського, 4а, 4 поверх, 402 каб.), (0362) 653-667, energozb_rivne@ukr.net).

Довідково.

Фонд енергоефективності – державна установа, яка надає інструменти для термореновації багатоквартирних будинків з ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирного будинку).

Підтримка Фонду полягає у наданні грантів та запровадженні комплексних технічних рішень з енергоефективності будівель з врахуванням кращих європейських практик. В результаті їх реалізації співвласники таких будівель зможуть не лише та заощаджувати кошти на комунальних послугах, а й підвищити рівень комфорту і якості свого життя. Діяльність Фонду фінансується за рахунок коштів Держбюджету України, фінансової підтримки ЄС та уряду Німеччини.

Программа Фонду енергоефективності реалізовується у співпраці з Міжнародною фінансовою корпорацією – IFC, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Програмою розвитку ООН (ПРООН) .

Якщо твій будинок з ОСББ - ти маєш право скористатися перевагами програми Фонду енергоефективності.