Підприємці Рівненщини отримають часткове відшкодування відсотків за кредитами, які вони взяли на розвиток власної справи. Кошти в сумі 1 млн грн спрямують з обласного бюджету. Такий механізм передбачений Програмою розвитку малого і середнього підприємництва на 2018-2020 роки.

«Загалом, на розгляд обласної комісії надійшло 30 заявок на участь у конкурсі. Однак, серед них є три проєкти, які не відповідають затвердженим критеріям. Тому фінансову підтримку отримають 27 підприємців», - зазначив голова конкурсної комісії, заступник голови Рівне нської ОДА Ігор Тимошенко.

Часткове відшкодування дається на конкурсних засадах підприємцям, які здійснюють свою діяльність на території нашої області. Право на одержання компенсації мають проєкти, які передбачають впровадження енергозберігаючих та екологічно чистих технологій; модернізацію, оновлення та придбання основних фондів для розширення та збільшення обсягів виробництва товарів.

За словами директора департаменту економічного розвитку і торгівлі Рівне нської ОДА Костянтина Мокляка, при визначенні переможців основними критеріями стали економічна доцільність, рентабельність виробництва, кількість додаткових робочих місць, розмір оплати праці та збільшення надходжень сплати податків від реалізації проєкту. 

Для одного проєкту відшкодування відсоткових ставок не перевищуватиме 12 відсотків. 

«Через пандемію коронавірусу економічна ситуація в області, як і в Україні, не проста. Тому підтримка бізнесу наразі є достатньо важливою. Адже проєкти спрямовані на розширення своєї справи, у результаті якої створюються робочі місця, випускаються нові види продукції. Зокрема, це – придбання техніки, обладнання, ремонт та модернізація приміщень, які спрямовані на розвиток різних галузей підприємництва», - розповів Ігор Тимошенко.

Читайте також: Чому на Рівне нщині не можуть працювати літні табори?