До березня 2020 року всі породіллі отримали "пакунки малюка". Про це повідомили на онлайн-брифінгу Рівненської обласної державної адміністрації учора, 22 липня.

Міністерством соціальної політики України розроблено проєкт постанови КМУ, яким передбачається запровадити виплату грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" на дітей, які народились у 2020 році, та не були забезпечені цією допомогою. Тож Рівне нська ОДА ініціювала отримання такої грошової компенсації вартості бейбі-боксу.

Окрім цього, Рівне нська облдержадміністрація слідкуватиме за можливістю виділення коштів на зазначене питання, про що буде поінформовано додатково.

Нагадаємо, мами, які народили дітей у 2020 році та не отримали "пакунок малюка", повинні стати на облік в органи соціального захисту населення за місцем реєстрації.

Разом з тим, на брифінгу повідомили про те, що відтепер у Рівне нському міському пологовому будинку проводитимуть партнерські пологи. Керівництво обласного перинатального центру ініціювало перед управлінням охорони здоров'я ОДА питання про відновлення партнерських пологів у закладі, а саме рішення буде прийматися на засіданні обласної комісії з питань ТЕБ і НС уже найближчим часом у рамках заходів з послаблення карантинних обмежень.

Читайте також: Що буде на місці демонтованої вхідної арки у центральному парку Рівного?