Децентралізація завершена. Після затвердження Верховною Радою нового адміністративно-територіального поділу, на місцях чекають лише одного - виборів. От тільки за що саме відповідатимуть ради в ОТГ, а за що районні та обласні? У якому форматі житиме область - далі.

Не 16, а чотири. Парламент остаточно затвердив новий територіальний поділ Рівне нщини. Тож відтепер у нашій області існує лише Рівне нський, Сарненський, Дубенський та Вараський райони. Таким чином, кажуть експерти, реформа децентралізації завершена.

Вже 25 жовтня жителів Рівне нщини обиратимуть нову владу у нові утворені ради. Відкритим лишається лише питання щодо повноважень кожної з рад. Як сам вони розподіляться має вирішити парламент вже найближчим часом.

А тим часом в області готуються використати 36,5 мільйонів, які надійдуть на соціально-економічний розвиток окремих територій. Левова частка з них осядуть в обласному бюджеті. До того ж вони вже розподілили.

Решту коштів розподілять між комунальними закладами у районах та вісьмома ОТГ. Спрямують їх на соціальні, культурні об'єкти, енергозбереження та чимало іншого.

Читайте також: "Бурштинові" ділянки продовжать продавати на торгах