На сьогодні банки-партнери державної програми "Доступні кредити 5-7-9%" уклали з підприємцями Рівненщині 50 договорів на суму понад 80 млн грн. Це один з найвищих показників в Україні. Про це повідомив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль під час онлайн-брифінгу.

"Це один з найвищих показників в Україні, - розповів Віталій Коваль. – Це означає, що підприємці області повірили в програму. На сьогодні кредити видають вже 18 фінансових установ. Уряд також прийняв рішення про розширення спектру програми. Зняті обмеження щодо напрямків використання коштів та суми кредиту. Гарно себе показує і програма щодо рефінансування – бізнес, який звертається за цільовими коштами, може отримати кредит під 0% терміном на 1 рік".

Окрім того, 1 млн грн закладено в обласному бюджеті на часткове відшкодування відсотків для місцевих підприємців. Вже відбувся конкурс проєктів, підприємці подали більше 30 заявок. Серед них найбільше: по впровадженню енергозберігаючих та екологічно чистих технологій та модернізацію, розширення і збільшення обсягів виробництва товарів.

Нагадаємо, засідання конкурсної комісії відбудеться вже 23 липня.

Читайте також: У Здолбунові змінять один із найстаріших газопроводів