Злагодженість дій під час транспортування пацієнта з захворюванням на COVID-19 до лікувального закладу. Таке питання обговорили під час онлайн наради під керівництвом першого заступника голови Рівненської обласної державної адміністрації Сергія Подоліна з головними лікарями низки лікувально-профілактичних закладів області.

За словами керівника управління охорони здоров’я Рівне нської облдержадміністрації Олега Вівсянника, хворі постійно поступають у лікувальні заклади першої хвилі. При цьому місць в лікарнях достатньо, тому заклади другої хвилі в області поки не задіюють.

Проте часто виникає питання, куди транспортувати хворого. Саме тому необхідно активізувати координацію лікувальних закладів, управлінь охорони здоров’я та Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Повідомляє пресслужба Рівне нської обласної державної адміністрації.

"Лікувальні заклади повинні постійно моніторити ситуацію про кількість пацієнтів, що поступають та виписуються. Необхідно вести чітку статистику про наповненість медустанов. Адже від цього залежить маршрут хворого пацієнта. Він складається з кількох етапів. Насамперед – це визначення хворого з підозрою на COVID-19 у закладах «первинки», підтвердження діагнозу у лабораторіях, і, власне, транспортування хворого до закладу. Від правильно обраного маршруту пацієнта залежить оперативність надання йому медичної допомоги", - зазначив Сергій Подолін.

Разом з тим, під час наради обговорили питання фінансування лікувальних закладів, визначення установ, де проводитимуть ІФА-тестування тощо.

Читайте також: Травмована лебідка із Замчиська тепер мешкатиме у Рівне нському зоопарку