Джерело: Рівненська ОДА
На Рівненщині створили "Ветеранський простір" для ветеранів АТО/ООС та їх родин. Про це йшлося під час зустрічі голови Рівненської ОДА Віталія Коваля із представниками координаційної ради ветеранів, учасників бойових дій та комунального закладу «Ветеранський простір».

Про це повідомляється на сайті Рівне нської обласної державної адміністрації.

Новостворений комунальний заклад "Ветеранський простір" Рівне нської обласної ради - це спільна платформа взаємодії між державними та недержавними установами, зацікавленими у соціальній адаптації ветеранів та військових, які закінчують службу, а також вирішення їх життєвих питань.

"Проблеми, з якими до нас звертаються, дуже різнопланові. Вони надходять від ветеранів та членів загиблих воїнів, громадських організацій, а також ветеранських спілок. Формат роботи нашого закладу в Україні є унікальним. Адже ми не просто шукаємо ресурси для ветеранів, а знаходимо можливості співпраці з місцевим самоврядуванням та органами влади. Особливо це актуально в контексті децентралізації", - розповідає в.о. директора комунального закладу Ольга Яковлєва.

За її словами, у планах розширити роботу простору, аби в кожному районі, ОТГ, найвіддаленішому селі працювала людина, яка знала проблему кожного ветерана, а також потреби родин загиблих воїнів.

"Приємно, що заклад нещодавно створений, але за досвідом вже звертаються з інших областей. Це правильна ідея. Дуже важливим є донесення інформації про роботу «Ветеранського простору» до районів та ОТГ області. У нас має бути комунікація із найвіддаленішими точками області, щоб знати проблематику кожної родини наших захисників, а вони, у свою чергу, знали, куди можна звернутися за допомогою. Цю роботу варто координувати", - зазначає Віталій Коваль.

Також на зустрічі обговорили питання працевлаштування ветеранів та учасників бойових дій. За словами голови координаційної ради ветеранів, учасників бойових дій при ОДА Сергія Кальмука, робота для ветеранів - це своєрідна реабілітація після повернення із зони проведення АТО, тому дуже важливо бойовий досвід воїнів скеровувати у потрібне русло.

Обговорили учасники зустрічі й забезпечення пільгового проїзду в громадському транспорті ветеранів під час карантинних обмежень та надання статусу "добровольця".

Нагадаємо, наразі "Ветеранський простір" працює у Рівне нській ОДА, кабінет 221-Б.

Читайте також: На COVID-19 захворіла працівниця Рівне нського залізничного вокзалу