Засобами реабілітації забезпечують людей з інвалідністю, що проживають на Рівненщині. Таку допомогу від держави з початку року отримали майже 1400 мешканців області. Їм доставили близько 700 таких засобів та забезпечили більш як 3600 протезами.

"Дуже запам’яталися позитивні емоції хлопчика з інвалідністю з Дубенщини, що отримав велосипед. Його доставили з Львівського протезного заводу. Тепер триколісний транспортний засіб стане справжнім помічником у відновлені здоров’я захворювання опорно-рухового апарату. Загалом діти з інвалідністю першочергово забезпечуються реабілітаційними виробами", - зазначає перша заступниця директора департаменту соцзахисту населення Рівне нської ОДА Анна Закусілова.

І додає, що поза чергою - постраждалі внаслідок антитерористичної операції, а також жінки після хірургічних втручань на молочній залозі. Останні дуже часто звертаються до органів соцзахисту задля отримання протезів.

До слова, асортимент засобів реабілітації різноманітний – крісла колісні, палиці, милиці, ходунки тощо. Загалом в область надійшло понад 13 мільйонів гривень для закупівлі протезно-ортопедичних виробів для верхніх та нижніх кінцівок, спеціальних засобів для самообслуговування, догляду, пересування, переміщення, меблів та оснащення тощо.

Про це повідомляє пресслужба Рівне нської обласної державної адміністрацїі.

Разом з тим, у департаменті кажуть, що люди з інвалідністю можуть самостійно придбати необхідні їм вироби. А органи соцзахисту компенсують їм вартість закупки.

Щоб отримати технічні засоби реабілітації, необхідно звернутися до місцевого органу соціального захисту населення.

Нагадаємо, що перелік основних документів, що необхідно подати: заява, паспорт, довідка МСЕК про групу інвалідності, індивідуальна програма реабілітації, копія ідентифікаційного коду.

Читайте також: На Рівне нщині видають матеріальну допомогу безробітним