Кабінет Міністрів України спростив порядок надання субсидій для громадян, які втратили роботу у зв’язку з карантином та стали на облік, як безробітні.

Відповідну постанову було прийнято ще у березні. Згідно з ухваленим рішенням соціальні нормативи було збільшено на 50% за користування електроенергією, холодною та гарячою водою, водовідведенням і природним газом. За період введення додаткової компенсації витрат проблем з нарахуванняс субсидій не було, про це стверджує начальник відділу з прийому житлових субсидій - Ференчук Лариса Анатоліївна. Отримати консультацію щодо процедури отримання житлових субсидій рівняни зможуть у філіях управління, які приймають документи для призначення субсидій за територіальним принципом. Консультації вам можуть надати працівники управління, які проводять прийом громадян в Центрі надання адміністративних послуг.

"Для того, щоб отримати субсидію, громадянин повинен подати заяву та декларацію про призначення субсидії. В заяві та декларації зазначаються усі доходи, які людина отримала за попередній квартал, паспортні дані, індифікаційний код, рахунки та організації, за які платить комунальні послуги", - зазначила начальниця відділу із прийому житлових субсидій Лариса Ференчук.