Протягом кількох днів продалися всі залишки книги «Справа Василя Стуса» Вахтанга Кіпіані.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила директорка з маркетингу та комунікацій видавництва Vivat Катерина Аврамчук. 

«Віктор Медведчук хоче заборонити книжку, але його позов призвів до Ефекту Стрейзанд: спроба обмежити доступ до якогось контенту призвела лише до його активнішого розповсюдження», – йдеться у дописі.

На порталі про культуру читання і мистецтво книговидання "Читамо" йдеться про те, що за інформацією Вахтанга Кіпіані, наразі читачі придбали уже близько 10 тисяч примірників книжки.

Також відомо, що судове засідання у справі за позовом Віктора Медведчука проти Вахтанга Кіпіані та видавництва Vivat перенесли на 14 серпня. Адвокат Кіпіані припускає, що на це засідання суддя уже може прийти із готовим рішенням.

«Ми стоїмо на тому, що заборони в принципі не може бути, тому закликаємо людей просто купувати книжку і показувати, що вона для них важлива. Тому що, певною мірою, це теж впливає на хід процесу. На боці Медведчука за цей час не виступила жодна публічна фігура: жоден письменник, жоден діяч мистецтва. Та навіть політики залишились осторонь. Натомість з нашого боку є безліч достойних людей, які підтримують книжку, які її купують, про неї пишуть. Все це робиться для того, щоб справа Василя Стуса жила в прямому і переносному сенсі. Тому книжка живе одним життям, а справа Стуса – це вже справа утвердження справедливості: хто переможе – Україна чи Медведчук?», – наголосив історик у коментарі для культурного порталу.

Нагадуємо: Чи заборонять розповсюдження книги "Справа Василя Стуса", яка викликала резонанс та судовий позов?