Перші кавуни вже на рівненських ринках. Продавці запевняють, продукція привезена із Херсону. Стигла, смачна і без нітратів. Скільки коштують кавуни на рівненських ринках і чи насправді вони зараз безпечні - дізнавалися наші журналісти.

До серпня ще далеко, а на прилавках торговців подекуди вже з'являються круглі, великі, і соковиті кавуни. Ціна за 1 кілограм цього плоду на рівненських ринках стартує з 9 гривень.

Рівняни таку ціну називають прийнятною.

Втім, великої черги за кавунами ми не спостерігаємо. Люди кажуть, невпевнені чи вони вже повністю стиглі. Та й не знають, чи вони без нітратів. Тому купувати не поспішають. Але є такі, які не змогли встояти і придбали соковитий плід.

Продавці розповідають, всі кавуни привезені із Херсону. Стиглі, смачні і точно без нітратів. Адже, на ринку їх постійно перевіряють.

Ми придбали четвертинку кавуна. За такий шматочок ми заплатили майже тридцять гривень.

Куплений кавун ми принесли у лабораторію на перевірку. Весь процес у нас зайняв не більше п'яти хвилин.

Працівники лабораторії кажуть, продукцію на ринку перевіряють щодня. Поки, кажуть, їм не траплялися кавуни із перевищеним вмістом нітратів.

- Продукція зазвичай доброякісна, тому що багато не беруть товару - кілограм 20-10. За день в основному продається, а те, що лишається на наступний день допроодують, перевіряється, - каже лаборант лабораторії ветекспертизи Алла Мироник.

Рівняни, які вже встигли скуштувати перші кавуни кажуть, плоди смачні, солодкі, однак не настільки, як у серпні місяці.

Читайте також: Як історична епоха впливає на кухню покажуть на Рівне нщині