Фото ілюстративне
За процесуального керівництва Зарічненського відділу Сарненської місцевої прокуратури розпочато досудове розслідування кримінального провадження за фактом вчинення злочину передбаченого ч. 1 ст. 240-1 КК України (незаконне придбання, зберігання та перевезення бурштину, законність походження якого не підтверджена відповідними документами).

Так, 13.07.2020 року в ході відпрацювання одного з населених пунктів Зарічненського району виявлено двох осіб, які здійснювали купівлю бурштину.

Під час проведення огляду автомобіля вказаних осіб під сидінням та в багажному відділенні виявлено каміння, зовні схоже на бурштин-сирець, загальною масою 11,810 кг. Його, разом з автомобілем «Audi» вилучено.
Наразі у кримінальному провадженні тривають слідчі дії.

Досудове розслідуванян проводять працівники СВ Зарічненського ВП Вараського ВП ГУНП в Рівне нській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, повідомляє пресслужба прокуратури Рівне нської області.

Читайте також: В Україні легалізували гральний бізнес