Фото ілюстративне
Верховна Рада на позачерговому засіданні в понеділок, 13 липня, схвалила законопроект про посилення покарання водіїв за водіння в нетверезому стані і перевищення швидкості.

Законопроект пропонує до доповнення до штрафів карати порушників адміністративним арештом на 10-15 діб, а також позбавленням права водіння на термін від 3 до 10 років.

За перевищення швидкості більш ніж на 50 км/год пропонується збільшити штраф з 30 до 200 неоподатковуваних мінімумів.

Якщо водій протягом року здійснить правопорушення втретє, йому загрожує штраф 40 800 гривень з позбавленням прав на 10 років або арешт на 15 діб (теж з позбавленням прав).

Вживання алкоголю або наркотичних речовин після ДТП і до огляду спричинить 20 400 гривень штрафу або арешт на 15 діб з позбавленням прав на термін до трьох років.

За ДТП, в результаті якої потерпілий отримав травми середньої тяжкості, планують карати штрафом від 51 до 85 тисяч гривень або арештом на строк до шести місяців (позбавлення прав на 5 років).

У разі смерті потерпілого винуватцю загрожує позбавлення волі на термін від 3 до 8 років (позбавлення прав на термін від п'яти до восьми років). Якщо жертв кілька - позбавлення волі на термін від 5 до 10 років (позбавлення прав на термін від п'яти до десяти років).

Читайте також: На Костопільщині дві автопригоди із травмованими