Біля Рівненської міської ради пікетують працівники закладів громадського харчування. Вони вимагають від міської влади дозволити їм повноцінно працювати. Оскільки зараз працюють лише літні майданчики, а не у всіх ресторанах та кафе вони є.

Така ж ситуація в Рівне нській області. Проте, сьогодні відбудеться засідання з питань ТЕБ і НС, де мають вирішити це питання. Окрім того, підприємці зібрали понад 400 підписів з вимогою відновити роботу закладів громадського харчування і надіслали їх в Рівне нську ОДА.

Рівнянин Тарас Овсійчук працює у закладі громадського харчування. Каже: без роботи вже чотири місяці. Адже за час карантину у закладі, де він працює, жодних пом'якшень режиму обмежень не було.

- Це несправедливо, - каже чоловік. - Інші заклади працюють. До прикладу перукарні. Там невелика квадратура, а за день набивається чимала кількість людей. Чому не ввести певні пом'якшення і для інших? Бо заклади, в яких навіть є літні майданчики, скоро не витримають і закриються - й знову майже 5 тисяч людей будуть без роботи. 

Тож працівники кафе та ресторанів просять одного: дозволити їм працювати.

- Чотири місяці без роботи - це вагомий удар по бюджету, особливо, якщо у тебе сім'я, - продовжує чоловік. - Ціни і так скрізь ростуть, а надходжень немає.

Врешті до пікетувальників вийшов секретар Рівне ради Сергій Паладійчук:

- Щоб ви розуміли: сьогодні при всьому бажанні виконати вашу вимогу неможливо, протизаконно та нереально. Бо це рішення приймається не одноосібно, а колегіально - комісією ТЕБ та НС. А вона керується у тому числі рішеннями Кабміну. Якщо він дасть дозвіл обласній комісії, а вона нам - тоді й ми дозволимо працювати.

Врешті пікетувальники вирушили до облдержадміністрації, де влаштували імпровізований "концерт" ополониками по кастрюлях.

До них вийшов голова ОДА Віталій Коваль, який покликав до себе в кабінет для розмови ініціативну групу.

Журналістів у кабінет не пустили.

Більше дивіться у Новинах Рівного о 18.45

Читайте також: У Рівному торговці базарів пікетують міську раду (ОНОВЛЕНО)