Замість стихійної торгівлі - стовпчики. Рівненські підприємці, які працюють поруч з центральним ринком, вирішили прикрасити вулицю Полуботка. За власний кошт встановили антипаркувальні стовпчики. І таким чином, так би мовити, одним махом вбили двох зайців - незаконне паркування та стихійна торгівля на вулиці стала неможливою. Про це - далі у сюжеті.

Це вулиця гетьмана Полуботка у Рівному. І тут нещодавно зявилися ось такі антипаркувальні стовпчики. Бетонні, сірі, з жовтими наконечниками, аби їх краще було видно людям з обмеженими можливостями. Встановили їх тут підприємці, які мають торгові точки в цокольному приміщенні цього будинку. Кажуть, стомилися вже від того, що попри знак, що паркуватися не можна, майже щодня під їхніми дверима ставлять машини.

Славиться це місце ще й тим, що тут на тротуарі часто розгортається стихійна торгівля.

Мешканці будинку на вулиці Полуботка 8 неодноразово зверталися в міську раду, аби тут встановили обмежувальні стовпчики. Тільки ніхто їх не почув. Потім підприємці запропонували встановити ці антипаркувальні стовпчики за власний кошт. В управління житлово-комунального господарства дали згоду.

Коштує один такий стовпчик 320 гривень. Їх тут вздовж вулиці встановили майже чотири десятка. Перехожі кажуть, добре, що нарешті біля будинку таким чином навели лад.

Та в патрульній поліції Рівне нської області зазначають, встановлення цих антипаркувальних стовпчиків із ними не узгоджувалося.

Ми звернулися в управління ЖКГ Рівного, які і дали добро на встановлення цих стовпчиків, за поясненням. Однак, нас спочатку попросили перетелефонувати пізніше, а потім знову відмовки, мовляв на важливому об'єкті, немає як коментувати.

Отож, речниця патрульної поліції в Рівне нській області Оксана Юрченко каже, законність і правильність встановлення цих антипаркувальних стовчиків буде перевірятися їхнім відділом безпеки дорожнього руху. Результати вони повідомлять пізніше. Якщо ж поліцейські встановлять, що ці стовпчики встановлені не відповідно нормам, то імовірніше їх приберуть.  

Читайте також: Із стихійною торгівлею у Рівному вирішили боротися стовпчиками