Про це розповів начальник управління охорони здоров'я Рівненської обласної державної адміністрації Олег Вівсянник на традиційному онлайн-брифінгу.

В нашій області є 105 лікувально-профілактичних закладів, комунальних підприємств. Усі без виключення, крім тих, які не мають такої можливості за родом своєї діяльності, уклали угоду з Національною службою здоров’я України відповідно до пакету контрактованих послуг.

Тож уся інформація по кожному лікувально-профілактичному закладу розміщується на сайті Національної служби здоров’я України.

За словами Олега Вівсянника, на цьому сайті можна прослідкувати, які є контрактовані пакети та які послуги надає той чи інший лікувально-профілактичний заклад на умовах контрактування з Національною службою здоров’я.

"До пакету контрактованих послуг також входить і забезпечення медичними препаратами. Пацієнти мають право у будь-якому випадку у разі використання тих чи інших лікарських засобів докуповувати і брати участь у забезпеченні власне лікування кожного окремого пацієнта", - додав начальник управління охорони здоров'я Рівне нської ОДА.

Наразі є понад 30 пакетів контрактованих послуг. Це пріоритетні послуги: пологи, лікування інфаркту, інсульту, а також пакети надання медичної допомоги хворим на COVID-19.

Читайте також: Попри карантин у закладі відпочинку поблизу Рівного влаштували вечірку