Про це повідомив сьогодні, 13 липня, перший заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації Сергій Подолін на черговому онлайн-брифінгу.

Сергій Подолін зазначив, що Міністерство оборони України отримало усі передбачені законодавством погодження щодо передачі Тараканівського форту у спільну власність територіальних громад Рівне нської області. Зокрема, наразі вирішуються питання щодо поділу земельної ділянки, на якій розташований форт. А сам процес передачі оборонної споруди буде розглянуто на засіданні Кабінету Міністрів України.

Разом з тим, перший заступник голови Рівне нської облдержадміністрації додав, що Тараканівський форт - це один із об’єктів області, який буде сприяти популяризації та привабливості внутрішнього туризму, активізації інвестиційної діяльності, а також залученню туристів до подібних архітектурних пам'яток Рівне нщини.

"Ми всебічно зацікавлені у розвитку цього туристичного напрямку. Він є цікавий. Ми сьогодні його рекламуємо максимально. Ми сприяємо його популяризації. І відповідно від подальших рішень уряду Рівне нська ОДА буде проводити заходи по розширенню можливості відвідування таких місць, як Тараканівський форт", - прокоментував Сергій Подолін.

Читайте також: У Дубні завершують ремонт дитсадка (ФОТО)