Громадський проєкт Isolated запустив сайт, на якому розмістив інструкцію, як допомогти сусідам, що перебувають у вимушеній ізоляції.

"Усього 2 місяці ми провели вдома на карантині без близького контакту з друзями та рідними. Водночас із нами на поверсі чи в під’їзді можуть проживати ті, хто вимушено застрягли в ізоляції на багато років: пенсіонери, люди з інвалідністю чи ДЦП", – розповідають у проєкті про тих людей, які потребують підтримки.

За словами творців проєкту, кожен може у своєму будинку допомогти самотнім людям, пенсіонерам, людям з інвалідністю та ДЦП.

На сайті проєкту пропонують низку дій, які можна зробити, щоб допомогти.

Перший крок – роздрукувати й наклеїти у своєму під’їзді плакат, який допоможе організувати сусідів для допомоги тим, хто цього потребує. На плакаті є окремі поля, щоби вписати контакти тих, кому потрібна допомога, і тих, у кого є можливість і бажання приєднатися.

Ініціатива пропонує два види допомоги: нематеріальна й матеріальна. Перша включає повсякденні речі: просто поспілкуватися, допомогти спуститися або піднятися на поверх, прогулятися у дворі, допомогти по дому. А матеріальна: купити необхідні продукти й ліки, забезпечити засобами комунікації, під’єднати інтернет, викликати кваліфікованого фахівця для лікування або проведення процедур, придбати допоміжні засоби для інвалідів.

Для тих, у кого немає можливості роздрукувати плакат самостійно, організована можливість зробити це безкоштовно – інформація доступна на сайті. 

Читайте також: Замість пакунків малюка - гроші: куди поділись "бебі - бокси"?