Без м'яких іграшок та паперових книг. Так працюватимуть дошкільні навчальні заклади у Рівному з 20 липня. Нагадаємо, вчора комісія з питань ТЕБ та НС дозволила працювати дитячим садкам. Наші журналісти навідались в ДНЗ №50. Як готуються до відкриття - далі у сюжеті.

20 липня у Рівному відновлять роботу дошкільні навчальні заклади у тестовому режимі. Таке рішення прийняли на комісії з питань ТЕБ і НС. Керівництво дитячих садків готуються до відкриття з дотриманням карантинних вимог. Більшість кажуть - вже готові.

Максимальна кількість дітей, яка може навчатися в одній групі - 15. Відкриються у Рівному всі дошкільні заклади. У кожному - максимум по 3 групи.

За кошти міського бюджету працівникам дошкільних закладів проведуть ІФА-тестування. У разі негативного результату - вони зможуть приступити до навчання. Батькам ж потрібно надати електронну довідку про те, що жоден член сім'ї за останній період не хворів на коронавірус.

У ДНЗ №50 вже готові до відкриття. На вході в освітній заклад розміщена інформаційна дошка про дотримання карантинних обмежень. Проводитимуть температурний скринінг кожному працівнику. А от батьків не пускатимуть в садок. Своїх дітей вони зможуть забрати з подвір'я садка.

У музичному класі садочка №50 забрали паперові декорації. Розмістили наліпки для дотримання дистанції. У групах забрали всі м'які іграшки, які не можна продезінфікувати. Залишили лише ті, які можна обробити антисептиком після використання.

Замість паперових книг вихователі використовуватимуть телевізор. Показуватимуть дітям відеоказки.

У кожній групі є антисептики. Щодня приміщення дезінфікуватимуть, а працівники садків обов'язково носитимуть захисні маски.

Якщо в дитини, або когось з членів сім'ї виявлять коронавірус - садочок закриють. Втім, працівники дошкільних закладів кажуть, ретельно дотримуватимуться карантинних вимог, аби здоров'ю дітей нічого не загрожувало.

Читайте також: У Володимирецькому районі завершується ремонт дороги Красносілля – Сопачів