Джерело: Національна поліція
До організації поставки та збуту наркотичних засобів засудженим причетні начальник одного з відділень колонії, кримінальний "авторитет" і двоє мешканців Рівненської та Львівської областей. Усім повідомлено про підозру.

Повідомляє про це Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Канал постачання наркотичних засобів викрили оперативники управління стратегічних розслідувань в Рівне нській області Нацполіції, слідчі теруправління ДБР, розташованого в м. Хмельницькому, спільно з прокуратурою Рівне нської області. У ході слідчо-оперативних заходів встановили організатора та учасників злочинної діяльності.

"Канал постачання метадону та бупренорфіну до виправної колонії організував кримінальний "авторитет", який наразі відбуває покарання в держустанові. До діяльності залучив начальника одного з відділень колонії та двох мешканців Рівне нської і Львівської областей", - йдеться у повідомленні.

Безпосередньо мешканка Львівщини займалася придбанням, пакуванням наркотичних засобів, маскуючи їх під предмети повсякденного вжитку, та відвозила пакунки в Рівне нську область або передавала поштою. А мешканець Рівне нщини відповідав за передачу "товару" працівникові установи, котрий забезпечував безперешкодне потрапляння наркотиків до виправної колонії для подальшого збуту засудженим.

У середу, 8 липня, правоохоронці за участю спецпідрозділу патрульної поліції ТОР провели санкціоновані обшуки у приміщенні виправної колонії, камерах засуджених, причетних до злочинної діяльності, та за місцями мешкання зловмисників. За результатами заходів вилучили наркотичні засоби та вогнепальну зброю.

Начальника одного з відділень виправної колонії і ще двох фігурантів затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Трьом затриманим і кримінальному "авторитету" вже повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 (незаконне зберігання, перевезення та збут наркотичних речовин у місця позбавлення волі, повторно за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання про обрання затриманим запобіжних заходів. А також проводяться подальші слідчо-оперативні заходи для встановлення всіх осіб, причетних до незаконного постачання та збуту наркотичних засобів до виправної колонії.

Читайте також: Жителі Рівного проти встановлення електроопор у їхньому дворі