Парковка на Замковій у Рівному. Призначена вона для інвалідів, втім там свої машини ставлять усі кому не лінь. Мешканці будинку обурені. Хочуть взагалі заборонити в'їзд на цю територію. Чи можливо це - з'ясовували наші журналісти.

Парковка лише для інвалідів. І в'їзд заборонений, окрім спеціального транспорту. Ось такі знаки розмішені на вулиці Замковій у Рівному. Втім, як бачимо, на них водії не зважають. І паркуються тут. Або ж просто заїжджають розвернутися. Мешканці будинку вже стомилися сваритися із водіями. Кажуть, у подвір'ї постійно шумно.

"Фактично кожну хвилину може бути одна а то і дві машини. вони використовують не тільки для стоянки дану полощу, а також для того, щоб розвернутися і виїхати. треба якось це питання вирішити. бо страждають всі люди," - розповідає Надія Гай, мешканка будинку на вулиці Замкова, 10.

Додає, водії нахабніють і паркують свої автомобілі одразу ж під шлагбаумом.

"Під самий шлагбаум стають, йдуть на ринок цей чи продуктовий. Ні швидка не під'їде, ні виїдуть люди, які тут живуть. По годині, а то і більше немає. То доходило до того, що спускали колеса хлопці їм", - каже  Валентина Василенко, мешканка будинку на вулиці Замкова, 10.

Подібну ситуацію бачимо і ми.

Нарікає на водіїв і власниця магазину у дворі.

"Заїжджають прямо сюди на пандус. просила їх. поламаєте мені. Були випадки, що змушена була викликати поліцію. І люди теж не можуть підступитися до магазину. стануть вплотну", - каже Ольга Грилюк, продавець магазину

В поліції ж кажуть, нічого вдіяти із цією ситуацією не можуть. Оскільки, ці знаки, які розміщені на вулиці Замковій, вже застарілі.

"Їм треба звертатися до органів місцевого самоврядування, для того щоб цей знак був узгоджений, щоб там була розмітка, щоб там було все зроблено відповідно до ДСТУ і тоді патрульна поліція зможе там приймати міри, штрафувати водіїв, які паркуються на місцях для інвалідів. тому що якщо зараз ми будемо приїздити. зараз наші адмінматеріали не будуть мати законної сили, тому що цей знак давно не актуальний", - каже речниця патрульної поліції в Рівне нській області Оксана Юрченко.

Мешканці хочуть цей знак взагалі прибрати і перегородити в'їзд шлагбаумом. В управлінні житлово-комунального господарства міста Рівного до цього поставилися неоднозначно.

"Яким чином буде робитися доїзд швидкої чи пожежної у разі чого? Якщо вони напишуть листа переставити - ми напишемо листа на пожежну частину. Якщо буде відмова - ми його чіпати не будемо", - коментує ситуацію Володимир Лапюк, заступник начальника УЖКГ м. Рівне .

Втім, мешканцям Замкової вони радять написати лист-звернення на їхнє управління, в якому зазначити, що саме хочуть змінити. Далі управління ЖКГ це питання буде вивчати